Keskustelua

Kysymykset, mielipiteet ja kommentit

Tällä sivulla näkyvät ne sukututkimukseen liittyvät kysymykset, mielipiteet ja kommentit, jotka kysyjä haluaa kaikkien vastattavaksi ja/tai luettavaksi.


Tähän sivun alkuun on lisätty v. 2020 keskustelut ja kommentit, joita ei löytynyt operaattorin palauttamasta varmuuskopiosta.

21.10.2020 Unto Lyytikäinen

Vastauksena kommenttiin Anne Lyytikäinen.

Unto Lyytikäinen, Enonkoski Tunnen Ansselmin ja Olgan taustan jopa senpaikan jossa he asuivat.Heidät hautansa on Enonkoskella sekä nuorimman pojan Olavin hauta.Ansselmin veljen sukua löytyy Enonkoskelta aika joukko.Sukua taakse päin löytyy aina 1700 luvulle asti.Ota yhteyttä jos kaipaat lisää tietoa.

======================

28.10.202 Unto Lyytikäinen

Vastauksena kommenttiin admin.

Unto Lyytikäinen Enonkoski 28.10.2020,Minulla on jono Heinäveden Vaalunmäen Lyytikäisistä,Ensimmäinen on Niilo Lyytikäinen joka muutti Rantasalmen Asikkalan kylästä Heinäveden Vaalunmäkeen 1688,Heinäveden historian mukaan Niilo oli syntynyt 1658 ja kuoli 1708 50,vuotiaana.Niilon vaimo oli Anna Sopanen syntynyt 1665,kuoli 1739,74 vuotiaana ja niin edelleen aina tähän päivään.Jos sukua selvitetään eteen päin tarvitaan enemmän tekstiä mitä tähän mahtuu joten palataan asiaan jos on aihetta.

======================

03.06.2020 Veli Kuusisto

Vastauksena kommenttiin Helena Rainio.

Hei Helena, olen tutkinut vaimoni Lyytikäisten sukua ja huomioni kiinnittyi noihin nimiin. Bertil ja Carin tosin ovat syntyneet hieman eri vuosina kuin sinun mainitsemat, mutta eroa ei ole kuin parisen vuotta.
Vanhin Lyytikäinen minulla on Christer, joka syntyi 1669 ja kuoli 1729 kotoisin Asikkalasta. Hänellä vaimo Christina Kätåtär. Heille löysin pojan Bertil Christersonin s.19.08.1717, hänelle vaimo Carin Kukotar s. 1715. Heidät vihitty Rantasalmella 1737. (Harjurannassa). Heille mm. poika Matts s. 09.04.1757 Asikkalassa ( Rantasalmi). Heillä kolme muuta lasta.
Tässä alkua, josko nämä haut sopisivat hakemiisi henkilöihin.
Terveisin Veli Kuusisto veli.kuusisto@gmail.com

======================

28.03.2020 Reijo Lyytikäinen
Vastauksena kommenttiin Tanja Lyytikäinen.

Hei Tanja!
Eipä löydy tietokannastamme tätä tietoa.

======================

24.03.2020 Tanja Lyytikäinen
Vastauksena kommenttiin admin.

Oli. Se oli noin v. 1869, nälkävuosina.

======================

24.03.2020 Reijo Lyytikäinen
Vastauksena kommenttiin Tanja Lyytikäinen.

Onko vuosiluvussa virhe?

======================

23.03.2020 Tanja Lyytikäinen

Hei! Voisiko joku neuvoa minua mistä löytyisin enemmän tietoa sukumme Lyytikäisistä? Olisiko teidän sukutauluissa siitä tietoa? Minun vaarini isä Kustaa/Gustaf Hermaninpoika Lyytikäinen on muuttanut teini-ikäisenä vanhempiensa kanssa Hirvensalmelta Inkeriin nälkävuosina, eli noin v. 1969. Olen jo aikaisemmin kysynyt täällä hänestä tietoa. Nyt pääsin siihen pisteeseen, että löysin tiedon hänen syntymäpaikasta, eli Hirvensalmi, sekä etsin tietoa Hirvensalmen seurakunnan digiarkistosta. Hirvensalmella asunut aika monta Lyytikäisten perhettä, joten en ole löytänyt mitään konkreettista tietoa eikä tietoa sellaisista perheistä, jotka olivat silloin muuttaneet paremman leivän perään Inkeriin. Terveisin, Tanja Lyytikäinen.

======================

25.02.2020 Tiina Malinen-Woodward

Vastauksena kommenttiin admin.

Hei
On unohtunut kaiken keskellä laittaa näitä täydentäviä tietoja.Saan pian käsiini sukututkimuksemme, Oskari Malisen suvusta. Sen on tehnyt Ari Kolehmainen, sukututkija. Voin lähettää siitä otteita, koskien ainakin omia vanhempiani ja esivanhempiani ym. Sukukirja- projektinne jo lienee valmis, mutta ehkä olisi mukava kuitenkin saada meidät mukaan Lyytikäisten tietoihin, jos joskus täydennätte kirjaa esim..
T. Tiina Malinen-Woodward

==================

Vanhempia kommentteja ja kysymyksiä

Haapajärvi 5.7.2011                                                                                                        Urhoollinen Paavo Lyytikäinen Sukuseuralta tiedusteltiin keväällä, onko meillä lähempää tietoa Kuopion seudun historiassa esiintyvästä korpraali Påhl Lydikäisestä, joka oli ansioitunut Lützenin taistelussa vuonna 1632 ja joka mainitaan erinäisissä Kuopion seudun historiaa käsittelevissä sekä uskontotieteellisissä julkaisuissa. Otamme asian esiin sukutapaamisessa Pieksämäellä. Kertokaa, mitä tiedätte tästä urhoolliseksi mainitusta Lyytikäisestä!                                                                                                                   email: sirkku.lyytikainen@edu.haapajarvi.fi

—————————————————–

Espoo 11.7.2009
Ekonomi Karli Salovaara (s.1910, k.1998) on kirjoittanut ansiokkaan tutkielman isoisoisästäni
kauppias Petter Lyytikäisestä (1828-1914), joka toimi Pielavedellä. Petterin sisaruksia olivat
David, Pärttyli, Enoch (kuoli vauvana), Eva, Gustava ja Japhet. Kirjan (152s) on julkaissut
Kauppiaitten Kustannus Oy v.1970 ja sen nimi on ’Petter Lyytikäinen, maakauppias ja
maanviljelijä’.
Antti Y. Lyytikäinen, email: antti.lyytikainen@elisanet.fi

—————————————————–

Helsinki 28.6.2009
Kuulun Ruuskanen-Ruuska sukuseuraan. Olen hallituksen ja kirjatoimikunnan jäsen.
Olemme tekemässä sukukirjaa. Tarkoitukseni on kirjoittaa pienoiselämäkerta isoisästäni
Heikki Juho Ruuskasesta s. 30.1.1960 Pielavedellä ja kuoli Pielavedellä 7.10.1010.
Hänen I vaimonsa oli FREDRIIKA PIETARINTYTÄR LYYTIKÄINEN, s. 11.9.1863 (joko Viitasaarella
tai Karttulassa)k. 30.5.1895 Pielavedellä. Heidät oli vihitty I avioliittoon 19.8.1877.
Sukulaisten antamien tietojen perusteella Fredriik kuului samaan sukuun kuin kauppias
Petteri Lyytikäinen ja kasööri Abel Lyytikäinen. Toivoisin saavani tietoja siitä onko
olemassa sukututkimusta/sukukirjaa, josta löytyisi tietoja Fredrikan, hänen vanhempiensa
ja muun suvun löytymiseksi.
Yst terveisin Lea Kokko
Lea Kokko, puh. 050 595 5230                                                                               email: leakokk1@welho.com

—————————————————–

4.5.2009
Tervehdys,
Tiedustelen tietääkö kukaan esivanhemmistani ja heidän esipolvista?.
Lyytikäinen Carl †1730-54 Ristiina Lyytikkälä by, bondeson, vih.17.12.1718.
isä Lyytikäinen Hendrich. †e.1.5.1720 Ristiina.
äiti Ingborg Mattsdotter*1658-†1.5.1720 Ristiina.
Terveisin
Tommy Pohjanen                                                                              http://web.telia.com/~u72802835/tommypohjasensukujuuret.htm                      email: x-internet@hotmail.com

—————————————————–

Hanko 20.7.2008
Hei!

Olen vasta aloittelemassa sukuni tutkimista ja törmäsin ”seinään” Catharina Lyytikäisen kohdalla.
Hän on syntynyt v. 1793 joko Kuopiossa tai Nilsiässä ja mennyt myöhemmin naimisiin nilsiäläisen
torppari Petter Rissasen kanssa. Jos kenelläkään on tietoa Catharinasta tai hänen perheestään
olisin hyvin kiitollinen kaikesta mahdollisesta tiedosta.                               Anne Virtanen                                                                                                          email: anne.virtanen@pp8.inet.fi

—————————————————–

Lappeenranta, 20.01.2008
Olisiko seuralla tai jollakin sukulaisella tietoa isänisäni Elias Tuomaanp. Lyytikäisen (1835-1918)
vanhemmista ja mistä päin hän muutti Lappeen pitäjän Pelkolan kylään, missä hän asui avioiduttuaan
Eeva Pelkosen o.s. Simontr. Räihän kanssa.
Kiittäen
Esko Lyytikäinen
email: esko.lyytikainen@luukku.com
puh. Esko Lyytikäinen, 0505672609

—————————————————–

4.5.2002

Hei!
Olisiko tietoa v. 1729 syntyneestä Vappu tai Walburg Lyytikäisestä. Hän on ilmeisesti asunut Nilsiässä tai Kuopiossa.
Aviomies on Heikki Kokkonen.

Jasminiitta Lumme                                                                                                 email: j-j-or.lumme@pp.inet.fi

—————————————————–

18.11.2001

Moi Reijo!
Kiitos kirjeestäsi, oli mielenkiintoista lukea sitä. Olen yrittänyt kysyä vaariltani meidän suvustamme historiasta, mutta hänen muistinsa on todellakin huono. Sain tietooni, ehkä se auttaa, että vaarini isänsä Kusta Lyytikäinen oli syntynyt v. 1868, silloin Suomi oli Venäjän osana, hän oli syntynyt Suomen alueella ja 12-vuotiaana hän muutti (nähtävästi perheensä kanssa) Inkerimaalle. Kustan isänsä oli Herman Lyytikäinen. Niin se on kaikki mitä mä sain tietooni, ajattelen että se on aika vähän. Onko mahdollista aloittaa etsimäään jotakin tästä alkaen?
Reijo, tänä kesänä kun mä menin Lappenrannasta Jyväskylään, minä näin Lyytikälän (seura tai kylä). Onko sillä kylällä historiallisia suhteita Lyytikäläis-sukunimeen?

Terveisin
Tanja Lyytikäinen

—————————————————–

Tässä kyselee itänaapurista kotoisin oleva Tanja tietoja suomalaisista sukujuuristaan. Sukuseuran saama posti on asetettu näkyviin sellaisenaan, juurikaan mitään siitä muuttamatta. Tanja osaa kirjoittaa hyvin esi-isiensä kieltä ja hänen kanssaan voi olla kirjeenvaihdossa jokainen ko. suvusta tietävä. Emme ole pystyneet vielä selvittämään suvun aikaisempia vaiheita Suomessa. Lähtötietoja pitäisi saada hieman tarkennuttua.

Tanjan sähköpostiosoite on untuva@karelia.ru

Tässä Tanjan kirjeet:

11.11.2001

Moi Reijo!
Mä eilen surfasin netissä ja sattumalta löysin tämän nettisivun. Olen iloinen siitä että Suomessa on semmoinen sukuseura. Mä olen 20-vuotias, opiskelen itämerensuomalaisten kielten ja kulttuurin tiedekunnalla. Minun isäni Aleksanteri Lyytikäinen on suomeninkerilainen, hänen sukunsa asui ennen Inkerimaalla, sitten kun alkoi inkerilaisten vaino, vaarini perheen kanssa asuttautui Siperiassa, sitten Karjalassa. Isänisä nyt on jo aika vanha (90-vuotias), hänella on jo huono muisti, ja kuten hän sanoi, että hänen isänsä muutti Venäjään Suomesta Mikkeliaueesta, vaan hän ei muistanut aivan oikein mistä paikasta. Mä haluaisin etsiä mistä paikasta meidän sukumme polveutui. Onko se mahdollista? Minusta inmiset joilla on sama sukunimini ovat sukulaisläheisiä (en tie onko semmoinen sana), olen kuullut että joku tiedemies Englannissa tutki sen ongelman, hän teki testejä (kokeiluja) ihmisen kanssa, joilla oli joku kuuluisa (tunnettu) sukunimi ja sitten osoittautui etta he ovat lajissaan sukulaisia. Musta se in aika kiinnostavaa.

Reijo, voisitko sä kirjoittaa itsestäsi, sun suvustasi ja sukuseurasta
enemmän?

Terveisin
Tanja Lyytikainen

—————————————————–

28.8.2001

Lähettäjä: Steve, Anita & Victoria <helper@prodigy.net>

Hello. I am writing in hopes that you read and write English. So many people I have emailed do not.

I am trying to find out information on my mother’s genealogy. She was raised in an orphanage and has very little information.
She was told that her grandmother’s maiden name was Matilda Lyytikarmen she married Robert Jacobson (I think this was Americanized) and lived in Philadelphia, Pennsylvania, USA. We think my Great-Great Aunt’s name was Ida Damander who lived in Mantyharju, Finland in 1947 – her date of birth was 5/8/1873.
I was hoping to find relatives to help me get information on my great grandparents.
Whether you are able to help or not – I appreciate your time.
If you know anyone else who can help me – I could use the advice.
Thank you…………Anita Hepler
hepler@prodigy.net

—————————————————–

20.04.2001 Arvi Lyytikäinen kysyy.

Kenellä on tietoa Enonkoskella asuvista tai Heinävedeltä lähtöisin olevista Lyytikäisistä?
Esim. Matti Aleksanteri Lyytikäinen s. 24.02.1901 Heinävedellä, hän oli isäni isä.
Yst. vast. sähköpostilla: neuro@neuro.org tai puh. 0414487456.

—————————————————–

Kysymykset ja kommentit

Tässä on toiminto, joka ei vaadi mitään erilistä rekisteröintiä tai kirjautumista. Tälle sivulle toivomme vain sukututkimukseen liittyviä kysymyksiä ja vastauksia.

Kun kirjoitat, lähettämäsi teksti ilmestyy kaikkien luettavaksi, jos olet kirjoittanut omalla nimelläsi, teksti on julkaisukelpoista ja ei loukkaa ketään.

Kaikki lähettämäsi aineisto ja julkaisemisen seuraukset ovat lähettäjän vastuulla.

Ylläpitäjä ”sensuroi” lähettämäsi aineiston, jonka jälkeen juttusi ilmestyy keskustelu -palstalle.
Aikaa voi joskus kulua jopa päiviä, älä siis pitkästy.

Kirjoita myös lomakkeen varsinaiseen KOMMENTTI -kenttään nimesi ja yhteystietosi, jos haluat ne julkaistavaksi.


Kommentit

Keskustelua — 27 kommenttia

 1. Tälle sivulle toivomme sukututkimukseen liittyviä kysymyksiä ja vastauksia.
  Muista kirjoittaa myös nimesi ja sähköpostiosoitteesi, vaikka olisit kirjaunut sukuseuran jäsenenä.

  • Hei!
   Isoisäni oli Paavo ja Reetta Lyytikäisen poika Johannes, syntyisin Kuopiosta.
   Paavo työskenteli sokeainkoulussa käsityönopettajana vuosisadan vaihteessa.
   Perheeseen kuului ilm. Muitakin lapsia. Onko teillä tietoa Paavosta ja Reettasta tai heidän lapsistaan? Yt Irma Autio, Irma.autio@windowslive.com

 2. Hei!si
  Tutkin Heinävedeltä lähtöisin olevia Lyytikäisiä.
  Tässä linkki rippikirjaan jossa Lyytikäiset ovat Olof Kososen
  vuokraviljelytilalla. Minun tutkimani Lyytikäiset muuttivat Rantasalmen ja
  Mäntyharjun kautta Valkealaan. Toivon yhteyttä Lyytikäisiin jotka tutkivat
  tätä sukulinjaa.
  http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=1233&pnum=165
  siis Bertil Lyytikäinen s. 1710 ja Carin Kukotar s. 1713 jälkeläisiä.

  • Heinäveden Vaalunmäeltä Asikkala nro 6:sta lähtöisin olevia Lyytikäisiä on Bonden Michel Lydikäin s.1688. Henrch Lydikäin s. 1732 on ainoa Michel Lydikäisen tunnetuista jälkeläisistä, joista sukuseuran hallussa on tietoa.
   Toiset kaksi tunnettua poikaa ovat Paul s.1721 ja Nils s. 1737, mutta heistä emme tiedä tällä hetkellä enenpää.

 3. Hei!
  Löysin sattumalta tämän sukuseuran sivun googlettaessani jalkapallovalmentaja Ville Lyytikäisen tietoja. Isänisäni oli syntynyt Heinävedellä vuonna 1915, Uuno Lyytikäinen. Hänen vanhempansa olivat Anselm ja Olga (os. Luostarinen) Lyytikäinen. Olisikohan kenelläkään enemmän tietoa tämän suvun taustoista ym?

 4. Hei!
  Olen Kauppias Otto Hjalmar Hallongrenin (1855-1931) ja Susanna Angelina Lyytikäisen (1852 – – )tyttären, Lempi Hallongrenin (1888 – 1965) (myöh. Vaarama) vävy.
  Vanhoja tavaroita penkoessani löysin vanhan valokuva-albumin, jossa on mitä ilmeisemmin Lyytikäisen / Hallongrenin suvun kuvia, joissa ei ole nimiä, mutta joista tunnistan anoppini, Lempin. Yhdessä kuvassa on Ida Lyytikäinen (1870 – -)joka on mitä ilmeisemmin Susanna Angelina Lyytikäisen sisar.
  Löytyi myös erilliset muotokuvat, jotka luulisin olevan Otto Hjalmar Hallongren (piirros) ja vaimonsa Susanna Angelina Lyytikäinen. Jos ko. albumi ja kuvat kiinnostavat Lyytikäisiä, luovun niistä mielelläni.

  • Hei Veikko! Olen tutkinut Vaarama Hallongren sukua, ja surrut kun on tuskin mitään valokuvia tallessa vanhemmasta polvesta.
   Lempi oli isoisäni Toivo Ilmari Hallongren – myöh Vaarama sisko. Kuvat olisivat todella arvokkaita. Terveisin Hannele Vaarama

   • Hei Hannele!

    Olen pahoillani, etten ole vastannut heti, mutta minulla ei ollut tietoa näiden sivujen olemassaolosta.
    Hallussani on varsin suuri määrä appivanhempieni Tuomas ja Lempi Ohukaisen (Vaarama) jäämistössä olleita irrallisia valokuvia. Ne ovat minulle arvottomia, koska en pysty tunnistamaan niistä juuri ketään. Mukana saattaa olla myös Lempin sisaren, Helmi Charlotta Vilhelmiina Hallongrenin (myöh. Vaarama) kuvia, joihin on -harvinaista kyllä- merkitty myös aika, paikka ja ihmiset. Jos ne kiinnostavat, luovun niistä mielelläni, koska minulla ei ole niille tilaa, eikä voimia niiden asialliseen arkistointiin.
    Terveisin, Veikko Virta

 5. Vastaus Veikko Virran viestiin!

  Susanna Angelinan alkuperän olen tutkinut ja hänellä on seitsemän sisarusta, mutta Ida ei löydy lainkaan. Eikä hän oikeastaan sopisikaan syntymävuotensa perusteella tuohon sisarussarjaan. Jatkan nyt hänen perheensä selvittelyä. Koska Susannalle ei ollut aikaisemmin tiedossa puolisoa, niin häntä en ole aikaisemmin tutkinut laajemmin.

  Olen myös pyytänyt Veikko Virtaa, ettän hän postittaisi valokuva-albumin sukuseuralle. Meillä on jo aika paljon ko. sukuhaaraan liittyvää materiaalia, jonka olen digitoinut ja originaalit olen toimittanut maakunta-arkistoon.

  Terveisin
  Reijo Lyytikäinen

  • Hei!

   Olen tutkinut pitkään Vaarama Hallongren sukua. Lempi Vaarana oli yksi isoisäni sisaruksista.
   Olisiko sinulla tietoa, mistä voisin vaikka skannattuna saada suvun vanhoja kuvia? Kiitän kaikista tiedoista!

   • Hei Hannele Vaarama!

    Sukuseura on saanut haltuunsa Veikko Virran lähettämän vanhan albumin ja kaksi taulua.
    Tarkoitukseni on ollut skannata kuvat ja sitten toimittaa albumi ja taulut johonkin maakunta-arkistoon, kuten aikaisemminkin muutamien vanhojen asiakirjojen ja kuvien tapauksessa.
    Jos albumille löytyy suvun piiristä ”oikea omistaja”, niin sukuseura tietenkin luovuttaa albumin ja taulut hänelle.
    Voit soittaa minulle, niin voidaan sopia luovutuksesta.

    Terveisin
    Reijo Lyyikäinen
    Puh. 0500-383132

 6. Hei,
  Olen Mathias Pettersson/Matti Pekanpoika Lyytikäisen ja Ulrica Johansdotter Marinin jälkeläinen.Heidän tyttärensä avioitui Johan Miettisen/Mjetinen kanssa, ja heidän tyttärensä Anna Lisa ( Elisabet) Miettinen on isoisäni isoäiti, joka avioitui Pekka Petter Malisen kanssa.

  (Ulrica Marinin äiti oli Margareta Nousiainen, jonka äiti Elisabet Porthan. Täältä on linkki mm.Porthan- ja Hoffrén sukuihin, joista on melkoisesti mielenkiintoista tietoa olemassa.)
  Toivoisin pääseväni mukaan sukukirjaan, jota Lyytikäiset ovat kuulemani mukaan tekemässä.

 7. Terve, google toi tänne.

  Isäni äidin isä on Karl Einar Hallongren s. 11.12.1881 Pihtiputaalla.

  Kaikki Hallongreneihin liittyvät tiedot, ja etenkin kuvat kiinnostavat.

  Ystävällisin terveisin, Tiina Saastamoinen (o.s. Koivisto)

  Minut tavoittaa sähköpostilla tiina.saastamoinen@hundo.nl

 8. Hei, Reijo

  Olin aiemmin jo yhteydessä, ja nyt Malisten tutkimus on pääosin valmis. Olen Maria Matintytär Lyytikäisen s.1810 Pielavedellä ja Heikki Johannes Miettisen suoraa jälkipolvea. Jos haluatte tietoja tästä tutkimuksesta, voin lähettää osan; kaikilta elossaolevilta ei ole kysysytty, joten vain oman haarani ja jo edesmenneiden tarkemmat tiedot ovat saatavilla. Toivoisin viestiä sähköpostiini,jos kiinnostaa tämä tutkimus, koska en seuraa akriivisesti tätä sivustoa.
  yst.terv.Tiina

  • Kiitos viestistäsi Tiina!

   Kaikki tutkimustieto kiinnostaa, voit lähettää haluamasi osan tutkimuksestasi sähköpostilla minulle. Lähetän Sinulle henkilökohtaiseen sähköpostiisi lisää tietoa.

   Terveisin
   Reijo Lyytikäinen

 9. Hei, Irja ja Ukko Lyytikäinen olivat tietääkseni aikoinaan seuran jäseniä. Nyt kun he molemmat ovat poistuneet tästä maailmasta, olen Irjan veljen tyttönä käynyt Irjan tavaroita läpi. Löysin tämän sukuseuran tiedot ja valokuvia, jotka saattaisivat kiinnostaa joitakin seuran jäseniä. Kenelle voisin ne lähettää?

 10. Hei,

  mistä saisin lisää tietoa Hirvensalmen Lyytikäisistä? Selvitin että esi-isäni Simon Lydikäin oli syntynyt Hirvensalmella v. 1802. Haluaisin selvittää mistä päin hänen isänsä Matts Lydikäin s.1771 oli tullut Hirvensalmelle. Simon ja hänen lapsensa Isaak, Herman ja Anders olivat muuttaneet Inkerinmaalle 1840-luvun lopussa.

 11. Tutkiessani Heinäveden Kervisten sukua aineistooni on tullut naimakauppojen mukana 88 Lyytikäistä lähes kaikki Heinävedellä syntyneitä. Vanhin näistä on Michel Lyytikäinen, s.4.4.1779 Heinäveden Valumäessä, jonka poika Matts, s. 25.6.1817 oli avioitunut Kervisten sukuun kuuluvan Ulrika Pesosen kanssa. Mielelläni vastaan¨kiinnostuneille sukuaineistoni Lyytikäisistä niistä kiinnostuneille. Itseltäni puuttuu Mattsin pojanpojan Matti Heikin, s. 18.2.1845 kolmen pojan Väinön, s.8.8.1883, muuttanut Helsinkiin 14.9.1908, Anshelmin, s. 21.4.1885, muuttanut Rovaniemelle 11.6.1911 ja Emilin s. 1.9.1891, muuttanut Helsinkiin 28.6.1916.
  Minut tavoittaa sähköpostilla alpo.kervinen@hotmail.com

 12. Hei taas!
  Olen vihdoinkin selvittänyt mistä kotoisin vaarini Herman Lyytikäinen oli. Vuonna 1729 Lyytikkälä -tilasta Hirvensalmen Lahnaniemelle nro 3:een oli muuttanut Pekka Pekanpoika Lyytikäinen/Pehr Lydikäin. Pekan poika Erik Lydikäin/Lyytikäinen oli ollut siellä isäntänä vuosina 1769-1781. Erikille oli syntynyt vuonna Matts Lydikäin/Lyytikäinen ja Matsille vuonna 1802 oli syntynyt Simon, joka vuonna 1850 oli lähtenyt poikiensa (Andreas, Isaak ja Herman) kanssa Inkeriin töihin. Simon tyttövauva Maria oli jäänyt Hirvensalmelle. Inkerissä vuonna 1868 Hermanille oli syntynyt Kustaa/Kosma Lyytikäinen, jolle vuonna 1911 oli syntynyt mm. vaarini Herman Lyytikäinen. Kustaa palveli Mikkelin pataljoonassa vuosina 1893-1896, minkä jälkeen palasi Inkeriin.

  Onko teillä lisää tietoa näistä Lyytikäisistä? Varsinkin kiinnostaa Lyytikkälä -talosta lähteneen Pekan syntymävuosi ja vanhemmat sekä mahdolliset kaukosukulaiset.

  Terveisin,
  Tanja

  • Hei Tanja!
   En löydä näillä tiedoilla mainittuja henkilöitä, koska näitä mm. Pekka-, Perh-, Matts- ja Andreas-nimisiä on joka pitäjässä ja kylässä. Tarvittaisiin edes jonkun tarkka syntymäaika ja -paikka.
   Lyytikäisten sukukirja ilmestyy arviolta v. 2024, silloin voit itse yrittää löytää sieltä lisää tietoja.

   Terveisin
   Reijo Lyytikäinen

 13. Tervehdys!
  En tiedä isäni suvusta paljon mitään. Tietoni päättyvät siihen, että isäni äidin isä oli Onni Brynolf Lyytikäinen, kotoisin jostain päin Savoa. Onni ehkä toimi kiertävänä suutarina? Hänen vaimonsa oli Selma Liutu, kotoisin Puumalasta.
  Syntymäaikoja en tiedä. Onni ja Selma muuttivat Lappeenrantaan, lapset syntyivät 1912(?)-1925.
  Tietääkö joku millaisesta perheestä Onni tuli, oliko hänellä sisaruksia?

  • Hei Merja. Tutkin muutamia vuosia sitten vaimoni sukua ja löysin vaimoni isoisän sisaruksista tuon Onni Brynolfin s. 16.08.1883. Vaimon isoisä oli Paavali Lyytikäinen ja hänellä tuon Onnin lisäksi oli kolme muuta sisarusta Albin, Fritjof, Olga maria, jotka kaikki kolme kuolivat nuorena. Onni säilyi hengissä aikuiseksi saakka. Paavalin isä oli Johan Kaisanpoika Lyytikäinen ja vaimo Inga Lovisa Räsänen, he kotoisin Tolvanniemeltä.
   Paavali muutti Lappeenrantaan perheineen, mutta minulla on tieto, että Onni oli mennyt Lyyli Taipale nimisen naisen kanssa avioon. Onni on haudattu tänne Lappeenrantaan. Toivottavasti tämä olisi sama Onni Brynolf.

   • Korjaus: Onnin vaimo ei mahdollisesti ollutkaan tuo Lyyli Taipale.
    Tutkin vielä asiaa.

 14. Hei!

  Onko kellään tietoa, mihin sukuhaaraan Matti Lyytikäinen ja Marjatta Lyytikäinen (Rautiainen) saattaisi kuulua?
  Matti Lyytikäinen (kuollut 1953??) ja Marjatta Lyytikäinen 1970 luvulla??
  Asuivat Heinäveden Jalasmäellä. Kaikki tieto tervetullutta, kiitos.

  • Ovat ilmeisesti Heinäveden Vaalunmäen sukuhaaraa.Minun kotipaikka on muutaman kilometrin päässä tästä.Ensi vuonna ilmestyy Lyytikäisistä digitaalinen versio.Jos olisi mahdollista ottaa dna näyte,siitä olisi hyötyä sukututkimuksessa.Myös sukuseuran jäseneksi kannattaa liittyä, pääsee sukuseuran sivuille, ja tutkimaan tallennettua tietoa.Terv
   Kari Lyytikäinen

 15. Hei!

  Onkohan kennellä tietoa mihin sukuhaaraan mummini äiti Maria Jääskeläinen os. Lyytikäinen synt 12.04.1865 ja k. 30.12.1962 Enonkoskella kuuluu.
  Ja Antti Lyytikäinen s 1871 ja k. 23.06.1926 Savonrannalla. Ovat luultavasti sukua toisilleen.

  • Hei!

   Löytyi lisätietoa, Anna Maria Jääskeläinen os. Lyytikainen on syntynyt 22.4.1865 Heinävedellä. Antti Lyytikäinen 9.2.1871 Ihamaniemi 16 ja vanhemmat Paul Lyytikäinen ja Karolina Hirvonen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *