Historia

Sukuseuran perustaminen

Sukuseura Lyytikäiset ry:n perustava kokous pidettiin 05.08.2000 Kajaanissa, Hotelli Kajanuksen tiloissa. Perustavan kokouksen pöytäkirja löytyy tästä linkistä. Perustamisasiakirjan allekirjoitti seitsemän kokouksen osanottajaa. Pöytäkirjassa näkyvät säännöt on sittemmin muutettu nykyistä yhdistyksen toimintaa vastaaviksi. Nyt, v. 2019 on toiminta jatkunut pian 19 vuotta.

Lyytikäiset Suomessa ja ulkomailla.

Väestörekisterin mukaan Lyytikäinen -sukunimisiä henkilöitä on 1857 ja nimensä muuttaneita 831. Lyytikäisistä noin 100 asustaa ulkomailla. Lyytikäisten sukulaisia on tietenkin paljon enemmän, koska puolisoiden sukunimet voivat vaihtua ja yleensä vaihtuvatkin.

Sukuseuran jäsenyys

Sukuseuraan kuuluu tällä hetkellä liki sata henkilöjäsentä. Sukuseuran toiminnan aikana vanhimpia jäseniä on jo ehtinyt poistua joukostamme, mutta uusia on tullut tilalle.

Sukututkimus

Lyytikäiset ovat tehneet sukututkimusta useamman sukuhaaran osalta, pääosin tutkien omaa sukuaan. Apuna on ollut myös ammattitutkija ja tutkimustyö onkin edennyt erittäin hyvin ja noin kymmenen eri sukuhaaraa on saatu liitettyä kahteen päähaaraan, aina 1500 -luvulle asti.

Muutama suppeampi sukututkimus odottaa vielä yhdistämistä. Tietenkin on olemassa myös sellaisia tutkimuksia, jotka eivät vielä ole tiedossamme. Kaikki jäseniemme tekemät ja haltuumme luovutetut  tutkimustulokset on tallennettu sukuseuran toimesta yhteiseen tietokantaan.

DNA -tutkimusprojekti

Muutamat sukuseuran jäsenet ovat teettäneet testejä hyvinkin laajoina, mutta pääosa on suppeampia ja useimmat vaatisivat vielä lisää testejä. Lisäksi tarvittaisiin uusia henkilöitä teettämään dna -testejä, joiden avulla voitaisiin saada varmaa tietoa sukulaisuussuhteista.